مشکل دوربین زیر نمایشگر با هوش مصنوعی مایکروسافت حل می‌شود

پژوهشگران مایکروسافت توانستند، مات شدن تصاویر پس از ثبت با دوربین زیر نمایشگر را با روشی مبتنی بر هوش مصنوعی برطرف کنند.

  • پژوهشگران مایکروسافت توانستند، مات شدن تصاویر پس از ثبت با دوربین زیر نمایشگر را با روشی مبتنی بر هوش مصنوعی برطرف کنند.

    بعد از اینکه تولیدکنندگان موبایل‌های هوشمند توانستند از حفره دوربین در نمایشگر استفاده کنند، گام بعدی در این زمینه را می‌توان استفاده از دوربین زیر نمایشگر دانست. برای این کار، دوربین‌ سلفی پشت یک صفحه‌ی شفاف OLED قرار داده می‌شود که در زمان غیرفعال بودن دوربین، عملکرد یک نمایشگر عادی را دارد. در این قسمت از پنل نمایشگر، نور به اندازه‌ی کافی عبور می‌کند تا تصویر توسط دوربین ثبت شود. نور پیش از رسیدن به حسگر و لنز دوربین، از یک صفحه‌ی شیشه‌ای عبور کرده و سبب بروز مشکلاتی در تصویر می‌شود؛ به همین دلیل، تیم پژوهشی Microsoft Research پروژه‌ی جدید خود را به رفع این مشکل اختصاص داده است.

    حل مشکل دوربین های زیر نمایشگر با کمک هوش مصنوعی

    پژوهشگران مایکروسافت معتقدند، مات شدن تصویر به دلیل شکست نوری است که با عبور پرتو‌ها از بین ساختار پیکسلی نمایشگر اتفاق می‌افتد؛ همچنین، کنتراست و سطوح نور هم از این واقعه تأثیر می‌پذیرند و امکان دارد برخی از جزئیات تصویر به‌درستی نمایش داده نشوند. طراحی پیکسلی نمایشگر دستگاه، ارتباط مستقیمی با تغییر فاکتور‌های یاد شده دارد.

    ساختار پیکسل‌های محور افقی در دوربین‌های زیر نمایشگر، تأثیر اصلی را بر شکست نور و مات شدن تصویر می‌گذارد. میزان تغییرات ایجادشده در تصاویر، قابل پیش‌بینی است و به همین دلیل می‌توان با برخی از راهکارهای نرم‌افزاری، مشکل دوربین‌ زیر نمایشگرهای شفاف (T-OLED) را تا حدودی برطرف کرد. به این منظور، پژوهشگران از یک شبکه‌ی عصبی با ساختار U-Net استفاده کردند که در آزمون‌های اولیه، نرخ سیگنال به نویز تصویر را کاهش داد و جلوه‌های مات آن را هم از بین برد. تیم پژوهشی در آزمایش‌های خود تصویری را بازسازی کرد که با تصویر ثبت‌شده در دوربین معمولی تفاوت چندانی نداشت. در اینجا، بهبود جلوه‌ی مات تصویر دوربین زیر نمایشگر را مشاهده می‌کنید.

    استفاده از هوش مصنوعی در فرایند ثبت تصویر، کاربردهای گوناگونی خواهد داشت. به‌طور مثال، مات یا حذف کردن پس‌زمینه‌ی تصویر را امکان‌پذیر می‌کند؛ همچنین کاربرد‌های بسیاری در ثبت ویدئو به‌ویژه در زمان برقراری تماس‌ ویدئویی خواهد داشت.

    آن‌طور که به نظر می‌آید هدف پژوهش مایکروسافت، توسعه‌ی قابلیت هوش مصنوعی در نمایشگرهای بزرگ است؛ در حقیقت ردموندی‌‌ها قصد بهبود کیفیت تماس‌های ویدئویی را دارند. در هر صورت موفقیت آن‌ها در این زمینه می‌تواند به استفاده از دوربین‌های سلفی زیر نمایشگر موبایل‌های هوشمند کمک کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای