هوش مصنوعی اینتل در پردازنده های گرافیکی

اینتل برای پشتیبانی هوش مصنوعی از پردازنده‌های گرافیکی Radeon تلاش می‌کند.

  • اینتل در زمان معرفی oneAPI ، به تمرکز این پلتفرم به روی سخت‌افزار سایر شرکت‌ها اشاره کرد. تیم آبی با همکاری دانشگاه هایدلبرگ برای محقق شدن این وعده تلاش می‌کند.

    اینتل در کنار ساخت تراشه‌های مدرن به فعالیت‌های دیگری نیز می‌پردازد. این شرکت پلتفرمی به نام oneAPI دارد که با طراحی منحصربه‌فرد خود، سخت‌افزار را از توسعه‌ی هوش مصنوعی و سایر کدهای داده‌محور غنی می‌سازد. این پلتفرم در نوامبر ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد و تاکنون مورد استقبال مؤسسات پژوهشی بسیاری قرار گرفته است. در هفته‌ای که گذشت اینتل با کمک مرکز رایانش دانشگاه هایدلبرگ آلمان (URZ) پروژه‌ی جدیدی را با نام مرکز تعالی دانشگاهی (CoE) راه‌اندازی کرد تا حامی و شریک پژوهشات پلتفرم oneAPI باشد.

    تلاش اینتل برای پشتیبانی هوش مصنوعی از پردازنده های گرافیکی Radeon

    همکاری اینتل و دانشگاه هایدلبرگ در حالی اعلام شد که اینتل چند روز قبل، خبر از بهبودهای متعدد پلتفرم oneAPI داده و به در دسترس قرار داشتن نسخه‌ی 1.0 آن اشاره کرده بود. نسخه‌ی یکم این پلتفرم برای اینتل دستاورد مهمی به شمار می‌آید؛ در این نسخه از oneAPI مشارکت‌کنندگان بدون نگرانی نسبت به عدم سازگاری با پلتفرم، امکان پیاده‌سازی نسخه‌ی پایدار و استاندارد سخت‌افزار را خواهند داشت.

    مرکز رایانش دانشگاه هایدلبرگ در اطلاعیه‌ای، به مزیت‌های oneAPI برای مؤسسات اشاره کرد. URZ در ادامه گفت که تمرکز ویژه‌ای به روی رفع چالش‌های رسیدن به رایانش پرقدرت (HPC) دارد. کامپیوتر‌های امروزی برای انجام انواع محاسبات به سخت‌افزار‌های مختلفی تجهیز شده‌اند؛ علاوه بر پردازنده‌های مرکزی (CPU)‌، در کامپیوتر‌ها سخت‌افزارهای شتاب‌دهنده‌ای مانند واحد پردازش گرافیکی (GPU) و آرایه دروازه‌ برنامه‌پذیر در محل (FPGA) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    URZ در ادامه‌ی بیانیه اظهار داشت که استفاده از چند نوع سخت‌افزار پیشرفته سبب افزایش قدرت رایانه‌‌های شخصی (PC) شده و به‌سادگی کارهای مختلفی را انجام می‌دهند. با این حال نامتناسب بودن سخت‌افزار‌ها، توسعه‌ی نرم‌افزار را برای کامپیوتر‌ها سخت می‌کند، مخصوصاً با در نظر گرفتن این حقیقت که کامپیوتر‌ها از قطعات تخصصی‌ شرکت‌های مختلف استفاده می‌کنند.

    نیاز برنامه‌نویسی اختصاصی برای هر نوع معماری‌ کامپیوتر، مهم‌ترین علت دشوار شدن توسعه‌ی نرم‌افزار‌ها است. برنامه نویسان مجبورند زبان‌های برنامه‌نویسی گوناگونی را فراگیرند تا از آن‌ها به‌منظور توسعه‌ی نرم‌افزار بر روی سیستم‌های مختلف استفاده کنند (باید توجه کرد که برخی از زبان‌ها کاملاً اختصاصی هستند). این مسئله سبب سختی و عدم انعطاف توسعه‌ی نرم‌افزار می‌شود.

    کاربردهای پلتفرم اینتل

    کاربرد پلتفرم اینتل با این مباحث مرتبط است. oneAPI زبانی به نام) Data Parallel C++ به‌اختصار (DPC++  تحت استاندارد SYCL شرکت  Khronos Groupدارد. این زبان از معماری‌های کامپیوتری گوناگونی پشتیبانی کرده و توسعه‌ی نرم‌افزار برای سیستم‌هایی با قطعات مختلف را ساده می‌کند. DPC++ با تکیه‌بر مدل توسعه‌ی یکپارچه‌ی خود قادر به حل مشکل توسعه‌ی نرم‌افزار خواهد بود. پلتفرم اینتل، امکان توسعه نرم‌افزارهای مختلف برای انواع سیستم‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن فراهم می‌کند.

    هوش مصنوعی اینتل چطور به کمک پردازنده های گرافیکی می اید؟

    اینتل در زمان معرفی oneAPI به مزیت‌های آن در زمینه‌ی سخت‌افزار اشاره کرده بود و همکاری با گروه URZ گامی برای تحقق همین وعده است. اینتل صراحتاً اعلام نمود که مزایای این پلتفرم تنها برای سخت‌افزار این شرکت نبوده و انواع قطعات از آن بهره‌مند می‌شوند. به نظر می‌آید اکسل الپای فرایند توسعه را مدیریت می‌کند؛ الپای در حال تلاش برای پشتیبانی oneAPI از پردازنده‌های گرافیکی سری رادئون  AMDاست.

    با نگاهی دقیق‌تر به فناوری‌های مبدأ oneAPI، بهتر می‌توان همکاری اینتل و URZ را درک کرد. اشاره کردیم که oneAPI از  Data Parallel C++اینتل نشئت‌ گرفته و DPC++ نیز بر پایه‌ی C++تحت استاندارد Khronos SYCL است. اکسل الپای توسعه‌دهنده‌ی اصلی استاندارد) hipSYCL یکی از زیرشاخه‌های(SYCL  به شمار می‌آید. پروژه‌ای که الپای آن را مدیریت می‌کند، از طریق ROCm امکان پشتیبانی از چندین پردازنده‌ی مرکزی، پردازنده‌ گرافیکی AMD و پردازنده‌ گرافیکی مجهز به هسته‌ی کودا انویدیا را دارد.

    آن‌طور که معلوم است، گروه پژوهشی URZ قصد دارد برای افزودن قابلیت‌هایDPC++  بهhipSYCL ، الپای و تیم او را استخدام کند؛ در حال ‌حاضرhipSYCL  به‌صورت بومی توانایی پشتیبانی از پردازنده‌های مرکزی اینتل و AMD و همچنین پردازنده‌های گرافیکی انویدیا و رادئون AMD را دارد.

    قرارداد جدید به توسعه‌دهندگان و پژوهشگران URZ، امکان دسترسی به شبکه‌ای بین‌المللی از متخصصان این حوزه ازجمله متخصصان اینتل را می‌دهد؛ همچنین منابع چند نهاد دانشگاهی و دولتی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. وینسنت هیوولین،‌ مدیر ارشد اطلاعات دانشگاه هایدلبرگ و مدیر URZ معتقد است که دسترسی و همکاری این واحد علمی به متخصصان دنیا، موقعیتی فوق‌العاده ایجاد می‌کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای