مقایسه انگولار و ری‌اکت؛ دو فریم ورک محبوب فرانت اند

مقایسه انگولار و ری‌اکت؛ دو فریم ورک محبوب فرانت اند

  • در بین فریم‌ورک‌های مختلفی که برای توسعه فرانت‌اند وجود دارند، دو فریم‌ورک وجود دارند که محبوبیت بیشتری بین توسعه‌دهندگان دارند. انگولار (Angular) و ری‌اکت (React)‌ دو فریم‌ورک توسعه فرانت‌اند محبوب‌اند که برای توسعه وب اپلیکیشن و وب‌سایت‌های تعاملی استفاده می‌شوند. در این مطلب می‌خواهیم این دو فریم‌ورک را مقایسه کنیم و سپس نگاهی به وضعیت کلی بازار کار حوزه فرانت‌اند در ایران بیاندازیم. با ما همراه باشید.

    مقایسه انگولار و ری‌اکت؛ دو فریم ورک محبوب فرانت اند

    انگولار چیست؟

    Angular یک پلتفرم منبع باز و یک فریم‌ورک توسعه وب اپلیکیشن قدرتمند مبتنی بر TypeScript است که توسط تیمی از Google توسعه یافته است. این فریم‌ورک محبوب این امکان را به توسعه‌دهندگان می‌دهد تا با استفاده از TypeScript و HTML، اپلیکیشن‌های تک صفحه‌ای (SPAs) بسازند. استفاده از TypeScript به جای جاوا اسکریپت، باعث افزایش انعطاف‌پذیری و بهبود قابلیت نگهداری انگولار شده است.

    علاوه بر این برخلاف بسیاری از فریم‌ورک‌های رایج، اتصال اطلاعات در انگولار دوطرفه است؛ به عبارتی با تغییر در لایه‌های پایین‌تر، لایه‌های بالاتر هم به‌روزرسانی می‌شوند. در واقع در این فریم‌ورک شاهد هماهنگی بلادرنگ بین مدل (Model) و نمایش (View) هستیم. 

    ویژگی‌های انگولار

    از انگولار می‌توانید برای توسعه وب اپلیکیشن‌ها و اپلیکیشن‌های تک و چند صفحه‌ای استفاده کنید. انگولار یک فریم‌ورک کامل برای توسعه یک اپلیکیشن کامل است و معمولا در فرایند توسعه با انگولار به کتابخانه‌های دیگر نیاز پیدا نمی‌کنید؛ همین باعث شده است تا منحنی یادگیری این فریم‌ورک کمی تند باشد و نیاز به صرف انرژی بیشتری برای یادگیری داشته باشید.

    این فریم‌ورک مبتنی بر جاوا اسکریپت و TypeScript، به خوبی با معماری MVC سازگار است و به همین خاطر یک مجموعه کامل از ابزار و امکانات را برای توسعه فراهم می‌کند.

    مزایا و معایب انگولار

    از مهم‌ترین مزایای انگولار می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

    • معماری قوی
    • جامعه (اجتماع) بزرگ از توسعه‌دهندگان
    • وجود مستندات (داکیومنت‌های آموزشی) جامع
    • ابزارهای داخلی برای تست و رفع اشکال

    در کنار این مزایا، انگولار معایبی هم دارد:

    • منحنی یادگیری تندتر به دلیل استفاده از TypeScript
    • سنگین‌تر در مقایسه با React
    • راه‌اندازی اولیه آن می‌تواند پیچیده باشد

    ری‌اکت چیست؟

    ری‌اکت (React) یک کتابخانه سبک برای جاوا اسکریپت است که توسط فیس‌بوک توسعه یافته است. کاربرد اصلی ری‌اکت، توسعه و ایجاد رابط‌های کاربری (UI) است و این فریم‌ورک از معماری مبتنی بر کامپوننت پیروی می‌کند. از ری‌اکت برای توسعه وب و موبایل اپلیکیشن‌های تک صفحه‌ای و چند صفحه‌ای استفاده می‌شود.

    ویژگی‌های ری‌اکت

    ری‌اکت بیشتر به عنوان یک کتابخانه برای جاوا اسکریپت شناخته می‌شود و نمی‌توان از آن به عنوان یک فریم‌ورک کامل یاد کرد. این کتابخانه برای توسعه وب اپلیکیشن و اپلیکیشن‌های موبایل، می‌تواند با فریم‌ورک‌ها و کتابخانه‌های دیگر مانند ری‌اکت نیتیو (React Native) ترکیب شود. اگر با جاوا اسکریپت آشنا باشید، یادگیری ری‌اکت بسیار ساده خواهد بود؛ به همین خاطر این فریم‌ورک یکی از فریم‌ورک‌های محبوب بین توسعه‌دهندگان است.

    مزایا و معایب ری‌اکت

    ری‌اکت به عنوان یکی از محبوب‌ترین فریم‌ورک‌های فرانت‌اند، مزایایی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

    • سبک و سرعت بالا
    • قابلیت استفاده مجدد از کامپوننت‌ها
    • جامعه (اجتماع) بزرگ از توسعه‌دهندگان
    • توسعه و به‌روزرسانی مداوم
    • عملکرد عالی با کمک DOM مجازی

    البته این فریم‌ورک معایبی هم دارد که عبارتند از:

    • نبود ویژگی‌ها و امکانات داخلی
    • نیاز به کتابخانه‌های خارجی (third-party) برای عملکرد بهتر
    • نبود دستورالعمل دقیق و ایجاد ناسازگاری

    مقایسه انگولار و ری‌اکت

    در حالت کلی و با توجه به آنچه بالاتر به آن اشاره کردیم، می‌توانیم مقایسه انگولار و ری‌اکت را به صورت زیر داشته باشیم:

    • از هر دو فریم‌ورک می‌توانید برای توسعه وب و موبایل اپلیکیشن‌های تک و چند صفحه‌ای استفاده کنید.
    • انگولار از DOM واقعی و ری‌اکت از DOM مجازی استفاده می‌کند.
    • با دانستن جاوا اسکریپت، منحنی یادگیری ری‌اکت به مراتب شیب کمتری از انگولار دارد.
    • برای یک توسعه کامل با ری‌اکت به کتابخانه‌ها و منابع خارجی نیاز دارید، در حالی که انگولار مجموعه‌ای کامل از امکانات داخلی را برای توسعه ارائه می‌دهد.
    • ری‌اکت از اتصال یک‌طرفه و انگولار از اتصال دوطرفه پشتیبانی می‌کند.
    • تمرکز ری‌اکت روی توسعه رابط کاربری است؛ در حالی که با انگولار می‌توانید یک اپلیکیشن را از صفر تا صد توسعه دهید.
    • هر دو فریم‌ورک‌ بازار کار پرتقاضایی دارند.

    بازار کار فرانت‌اند در ایران

    در ایران، توسعه‌دهندگان فرانت‌اند موقعیت‌های شغلی مختلفی را پیش روی خود دارند و بسته به حوزه کاری شرکت‌ها، هر کدام از یک یا چند فریم‌ورک و زبان مختلف استفاده می‌کنند. به همین خاطر به عنوان یک برنامه‌نویس فرانت‌اند، با انتخاب‌های متنوعی روبرو خواهید شد و می‌توانید با توجه به مهارت و علاقه خود، شرکت مناسب را انتخاب کنید.

    علاوه بر تنوع بالای موقعیت‌های شغلی این حوزه، حقوق دریافتی توسعه فرانت‌اند هم در محدوده بالاتری نسبت به میانگین دریافتی سایر رشته‌ها و حوزه‌ها قرار دارد. بنابراین می‌توانید به این حوزه به دید یک حوزه با پتانسیل بالا و امکان رشد مداوم نگاه کنید.

    یکی از صنایعی که نیاز مبرم به توسعه‌دهندگان مختلف از جمله فرانت‌اند دارد، حوزه توسعه فناوری‌های مالی یا فین‌تک است. شرکت‌های بزرگی در ایران در بازار پول و سرمایه و توسعه فناوری‌های لازم این بازار فعالیت می‌کنند که یکی از آن‌ها، ویستا سامانه آسا است.

    ویستا سامانه آسا

    ویستا سامانه آسا یک شرکت فناوری اطلاعات بزرگ است که در زمینه توسعه سامانه‌های معاملاتی، مدیریت مالی، سرمایه‌گذاری و … فعالیت می‌کند. این شرکت زیرمجموعه گروه مالی آگاه و توسعه‌دهنده یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های معاملاتی یعنی آساتریدر است.

    داشتن محیط پویا، امکان رشد و یادگیری، مزایا و امتیازات رفاهی و … این شرکت را به یک مقصد محبوب برای کارجویان و به خصوص نیروهای جوان تبدیل کرده است. برای اطلاع از موقعیت‌های شغلی این شرکت می‌توانید از پلتفرم‌های کاریابی یا صفحه «همکاری با آسا» در سایت این شرکت، موقعیت‌های مختلف را ببینید و در صورت هم‌خوانی توانمندی‌های خود با نیازمندی سازمان، رزومه خود را برای این شرکت ارسال کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای