مقابله هوش مصنوعی و کرونا به صورت شفاف

مقابله هوش مصنوعی و کرونا

در ابتدای امر باید گفت که با توجه به همه سنگرهایی که در مقابله با کرونا به وجود آمده، این ویروس موزی سریعا در حال تسخیر منطقه های گوناگون است. جالبه بدونید که محققان به منظور شکست دادن این ویروس زرادخانه ای از سلاح های گوناگون ایجاد کرده اند که یکی از مهم ترین اون ها هوش مصنوعی به حساب میاد.

در ابتدای امر باید گفت که با توجه به همه سنگرهایی که در مقابله با کرونا به وجود آمده، این ویروس موزی سریعا در حال تسخیر منطقه های گوناگون است. جالبه بدونید که محققان به منظور شکست دادن این ویروس زرادخانه ای از سلاح های گوناگون ایجاد کرده اند که یکی از مهم ترین اون ها هوش مصنوعی به حساب میاد.

  • در ابتدای امر باید گفت که با توجه به همه سنگرهایی که در مقابله با کرونا به وجود آمده، این ویروس موزی سریعا در حال تسخیر منطقه های گوناگون است. جالبه بدونید که محققان به منظور شکست دادن این ویروس زرادخانه ای از سلاح های گوناگون ایجاد کرده اند که یکی از مهم ترین اون ها هوش مصنوعی به حساب میاد. ولی این فناوری به چه صورتی در مقابله با ویریوس کرونا به ما کمک میکنه؟ در ادامه با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال رو بهتون بدیم.

    ویروس کرونا چیست و چه تلفاتی داشته است؟

    تا به امروز ابتلای حدود 25 هزار نفر به این ویروس به صورت رسمی تایید شده است و بیشتر از 490 نفر هم قربانی شده اند که این تعداد در هر لحظه در حال افزایش است. از آنجایی که سازمان بهداشت جهانی از چند روز پیش وضعیت اضطرار بین امللی را اعلام کرده است می توان به وخامت اوضاع پی برد. شرایط به حدی بد است که دولت ها سفر ها را لغو کرده و در مناطقی قرنطینه بیماران را در دستور کار خود قرار داده اند. در صدر این شهر ها، ووهان چین هستش که 11 میلیون جمعیت داره و همین امر موجب شده تا سازمان های دارویی در تمام جهان به تولید واکسن و داروی ضد کرونا بپردازند.

    متاسفانه با هر روز و ساعتی که توسعه این دارو به تعویق می افتد، جان صد ها نفر در سراسر دنیا گرفته می شود. در این وضعیت محققان از هر وسیله ای به منظور جلوگیری از مرگ و میر وحشتناک این ویریس استقبال می کنند. یکی از این موارد که می تواند به کمک انسان ها بیاید، هوش مصنوعی می باشد.

    نبرد کرونا و هوش مصنوعی - مجله یادگیری مصنوعی
    چینی ها در خط مقدم مبارزه با کرونا

    هوش مصنوعی و کرونا

    استارتاپ BlueDot،  با توجه به قوانین حاکم بر هوش مصنوعی یک پلتفرم پیچیده را بهبود بخشیده است که به منظور تشخیص و تخمین شیوه شیوع کرونا، میلیاردها داده گوناگون را مورد پردازش خود قرار می دهد. در واقع این پلتفرم اولین هشدار خود در خصوص با ویروس کرونا را در 11 دی ماه صادر کرده بود و این در حالی است که مرکز پیش گیری و کنترل بیماری آمریکا 6 روز بعد به این نتیجه مهم دست یافت.

    مغز متفکر این کمپانی به نام کامران خان، متخصص بیماری های عفونی و از اساتید دانشگاه تورنتو می باشد. او در خصوص با مبارزه با شیوع ویروس سارس نیز نقش حائز اهمیتی داشت و اکنون با تکیه بر AI به مقابله با ویروس کرونا برخواسته است:

    نحوه مبارزه هوش مصنوعی و کرونا

    ما به منظور پردازش حجم زیادی از داده های متنی انتشار یافته به 65 زبان گوناگون از الگوریتم های پردازش زبان طبیعی و یادگیری ماشین بهره می گیریم. هدف از این امر، رهگیری شیوع بیش از 100 بیماری گوناگون در اقسا نقاط  جهان در بازه زمانی 18 دقیقه ای است. در نظر داشته باشید که تحلیل این حجم داده در حالت عادی هم به 100 ها متخصص احتیاج دارد، ولی به لطف AI با کمترین نیرو قابل انجام می باشد.

    کمپانی BlueDot با ارائه نتیجه های تحقیقاتش به بیمارستان ها و مراکز پزشکی این اجازه را به آن ها خواهد داد تا به جای سعی در راستای گرد آوری و سازماندهی داده ها در خصوص با بیماری های عفونی، انرژی و زمان خود را معطوف به مقابله با آن کنند. شایان ذکر است که کاربرد های یادگیری مصنوعی به منظور درمان این ویروس جدید به BlueDot محدود نیست. در ادامه به دیگر کاربرد های آن از نگاه متخصصین این امر می پردازیم.

    کاربردهای دیگر هوش مصنوعی در مبارزه با ویروس کرونا

    دکتر «وحید بهزادان»، استادیار علوم کامپیوتر دانشگاه New Haven در این خصوص این طور عنوان کرده است که : علم هوش مصنوعی قادر به بهینه سازی استراتژی ها خواهد بود. به عنوان مثال پژوهش دکتر «مرضیه سلطان الکتابی» مثال بارزی از موارد استفاده یادگیری ماشین در خصوص با فرآیند بهبود راهکار های قرنطینه جوامع و شهر ها در راستای کنترل اپیدمی ‌ها محسوب می شود. ما در حال حاضر با همکاری ایشان در حال کار بر روی توسعه راه هایی به منظور ارتقای روش های واکسیناسیون با تکیه بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین هستیم.

    تخمین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به کمک هوش مصنوعی

    «کالین گرین» دبیر مرکز پزشکی DataRobot این طور بیان می کند که : تخمین تعداد نفرات مبتلا در هر منطقه و تعیین گروه های در خطر، با کمک AI امکان پذیر می باشد. جالب است عنوان کرد که از این فناوری می توان در راستای هشدار مسافرین نیز بهره گرفت. در نتیجه جوامع آسیب پذیر با استفاده از ابزار های پیشگیرانه یا صرف نظر از مسافرت در امنیت کامل خواهند بود.

    ویروس ناشناخته کرونا و هوش مصنوعی - مجله یادگیری مصنوعی
    ویروس نا شناخته کرونا (کووید 19)

    ممانعت از گسترش بیماری با یادگیری مصنوعی

    «دکتر وینست گراسو»؛ جراح، تحلیل گر و معمار نرم افزار IPsoftاین طور بیان کرده است که : وقتی که این اپیدمی دامنگیر جامعه بشری شود ، گرد آوری اطلاعات در خصوص با مبتلایان ، شرایط فیزیولوژیکی پیش و پس از بیماری، مناطق درگیر و … بسیار ضروری خواهد بود.

    قرار دادن افراد در راستای انجام این امر هزینه بر و سخت خواهد بود، به ویژه وقتی که بیماری در مناطق و کشور های گوناگون گسترده شده است. در این راستا با استفاده از رایانش محاوره ای می توان این روند را تسهیل کرده و از داده ها به منظور جلوگیری از گسترش بیماری استفاده کرد.

    شناسایی نحوه انتشار ویروس کرونا به کمک هوش مصنوعی

    Steve Bennett یکی از مدیران کمپانی ساس و از مسئولان اسبق وزارت امنیت داخلی ایالات متحده این طور می گوید که : هوش مصنوعی از چند جانب قادر است به تشخیص و درمان ویروس کرونا کمک نماید. به عنوان مثال امکان تخمین خطرناک ترین نقاط با احتمال انتقال کرونا از حیوان به انسان را دارد. بنابراین از تخمین این نقاط می توان با کمک AI چگونگی و چرایی انتشار ویروس کرونا طبق وضعیت محیطی و سطح دسترسی به سرویس های بهداشتی را مشخص کرد.

    هوش مصنوعی و ویروس کرونا - مجله یادگیری مصنوعی
    پزشکان علم هوش مصنوعی در مبارزه با ویروس کووید 19

    یادگیری ماشین: تسهیل کننده روند درمان بیماران

    Don Woodlock معاون HealthShare  این طور بیان داشته است : با بررسی راه های درمانی و نتایج هر یک از آنها به وسیله الگوریتم های یادگیری ماشین، می توان بهترین راه ها را در راستای درمان بیماران برگزید. در واقع این الگوریتم ها اجازه تجزیه و تحلیل 10 ها میلیارد سند پزشکی و انواع مختلف داده را به ما می دهند.

    در انتها و به گفته Kothari الگوریتم هایی مانند؛ ماشین بولتزمن که بر شبکه های عصبی ترکیبی مبتنی بر آنتروپی دلالت دارد، در راه های ژن درمانی و ایمنی درمانی نقش بسیار مهمی دارد و از شانس بسیار بالایی به منظور کمک به درمان بیماری های ناشی از ضعف سیستم ایمنی بدن را دارد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای