بازی بک من و انویدیا

طراحی نسخه بازی پک من توسط هوش مصنوعی انویدیا

هوش مصنوعی انویدیا نسخه قابل بازی پکمن را با تماشای 50 هزار ساعت توانست تولید بکند.

هوش مصنوعی انویدیا نسخه قابل بازی پکمن را با تماشای 50 هزار ساعت توانست تولید بکند.

  • هوش مصنوعی انویدیا نسخه قابل بازی پکمن را با تماشای 50 هزار ساعت توانست تولید بکند.

    یک نظریه به نام نظریه میمون‌های بی‌نهایت هست که مضمون اون نظریه این است که، ادعاهای درخور ‌توجه مرتبط با یادگیری براساس مشاهده را مطرح می‌کند. البته این نظریه مورد ازمایش قرار نگرفته و نمیتوان به صورت قطعی قبول یا رد کرد.

    هوش مصنوعی انویدیا در طراحی بازی

    انویدیا در بیانات اخیر خود گفته بود نظریه بالا را دنبال می‌کند. ارتشی از ابزارهای هوش مصنوعی موسوم به GameGAN (مخفف generative adversarial networks) برای شروع ساخت بازی کار خود را از صفر شروع کردند. انها یکی از بازی ها قدیمی و معروف را برگزیدند. بازی پاکمن که حدودا 40 ساله هست اخیرا مورد ازمایش توسط محققان هوش مصنوعی گرفته است.

    میتوان گفت شبکه‌های عصبی با تماشای بازی، به بازیکنی حرفه‌ای در آن تبدیل می‌شدند ولی اما الان هوش مصنوعی با مشاهده بازی و انواع استراتژی هایی که در بازی وجود دارد هوش مصنوعی به مرور به بازیکنی تبدیل میشود که میتواند جایگزین بازیکن حرفه ای باشد.

    محققان انویدیا برای ازمایش همین بازی از چهار کامپیوتر مجهز به پردازنده‌ی گرافیکی Quadro GV100 استفاده کردند. برای اینکه بتوانند 50 هزار ساعت بازی پک من را مشاهده کنند از پردازنده گرافیکی بالا استفاده کردند. و در اخر هم شبکه‌ی مجهز به چهار کامپیوتر توانست بازی را براساس همان محتوای مشاهده‌شده با تفاوت گرافیکی خیلی کم طراحی کند .

    هوش مصنوعی برای طراحی بازی به سورس کدها دسترسی نداشت تنها از طریق مشاهده قوانین را دانست و طراحی کرد.

    هوش مصنوعی در طول 50 هزار ساعت اصولی همچون سرعت پک‌من، توانایی‌های حرکتی، ناتوانی در عبور از دیوارها، الگوی حرکتی چهار دشمن (روح) اصلی، پیامد خوردن گلوله‌های قدرتی پک‌من و پیامد برخورد روح‌ها با پک‌من را اموخت و این قابل تحسین است. طوری عمل کرد که انگار با دانش برنامه نویسی اشنایی داشت.

    مارینز و دیگر محققان توضیحات کاملی در رابطه با پیاده سازی کدها در هوش مصنوعی ارایه نکردند. فعلا معلوم نیست هوش مصنوعی از چه روشی برای پیاده سازی کد ها استفاده کرده است ولی میتوان حدس هایی زد که با استفاده از ابزار های برنامه نویسی اینکار رو کرده است. ناگفته نماند انویدیا در مقاله ای نحوه کارکرد هوش مصنوعی را منتشر کرده است. سه ماژول (حافظه و موتور دینامیکی و موتور رندر) را 3 ماژول مهم در هوش مصنوعی دانست.

    البته به گفته خود محققان انویدیا هنوز در این نسخه مشکلاتی وجود دارد. و نسخه به روز یافته و قابل بازی در تابستان رونمایی میشود. البته نوع عرضه ان مشخص نیست.

    انویدیا در مصاحبه ای درباره اینده صنعت بازی امیدوار بود. و معتقد بود که از توسعه‌ی پک‌من تا استفاده از GameGAN برای ساختن بازی‌ها و شبیه‌سازی‌ها مسیر مستقیمی وجود دارد. و در اخر گفت میتوان این قدم را جزو دستاورد های هوش مصنوعی دانست و نمونه ای خوب برای توسعه دهنده ها.

    هوش مصنوعی انویدیا به صورت دقیق تر

    در زیر سخنان نماینده انویدیا را با هم میخوانیم:

    توانستیم چنان کارگزار هوش مصنوعی تربیت کنیم که تنها با مشاهده‌ی بازی می‌تواند قوانین آن را بیاموزد.

    همچنین سایر محققان انویدیا نیز در سخنرانی های خود ارزش کار خود را و همچنین ارزش مؤلفه‌های بازی مانند شخصیت‌ها و ساختمان‌ها بیان کردند و اینکه هر یک از این مولفه ها ابتدا طراحی سپس کد نویسی شدند.

    انویدیا تا حالا سخنی از زمان و هزینه و قدرت پردازشی نزده است. باید برای طراحی بازی های همچون پکمن حدود ۵۰ هزار ساعت برای اموزش هوش مصنوعی وقت گذاشته شود اگر کم کاری شود محصول نهایی نیز ازلحاظ پایداری با مشکل روبه‌رو میشود. خود محققان اعتراف می‌کنند برای پیاده‌سازی هوش مصنوعی در توسعه‌ی بازی‌های سه‌بعدی هنوز مشکلات بی‌شماری در پیش دارند.

    البته نمیتوان با قطعیت گفت توسعه بازی های سخت به وسیله هوش مصنوعی غیر ممکن است. اگر تیم توسعه انویدیا بتوانند بازی‌هایی کمی پیچیده‌تر را با هوش مصنوعی طراحی کنند، می‌توان امیدوار بود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای