هواپیمای جنگی آمریکایی با هوش‌مصنوعی

هوش مصنوعی در مانوری آزمایشی، هواپیمای جنگی آمریکایی را کنترل کرد

هوش مصنوعی در نیروی هوایی آمریکا برای اولین بار موفق شد کنترل یک هواپیمای جنگی را در اختیار بگیرد و رهبری یک ماموریت را بر عهده داشته باشد.

هوش مصنوعی در نیروی هوایی آمریکا برای اولین بار موفق شد کنترل یک هواپیمای جنگی را در اختیار بگیرد و رهبری یک ماموریت را بر عهده داشته باشد.

  • هوش مصنوعی در نیروی هوایی آمریکا برای اولین بار موفق شد کنترل یک هواپیمای جنگی را در اختیار بگیرد و رهبری یک ماموریت را بر عهده داشته باشد.

    در سال های اخیر آمریکا خیلی تلاش کرده بود که از طریق پهپادها ناوگان هوایی خود را تقویت کند اما امکان کنترل هواپیما برای این کشور تاکنون برای این کشور میسر نشده بود. با این اتفاقی که افتاده است به نظر می رسد مسیر کاهش نیروی انسانی هموار شده است. چرا که بنابر ادعای معاون وزیر نیروی هوایی آمریکا که در مجله Popular Mechanics ارایه شده است هوش مصنوعی به خوبی توانسته است در کنترل هواپیمای جنگی نقش ایفا کند.

    بر این اساس هوش مصنوعی موفق شده است در پروازی که در تاریخ ۱۵ دسامبر ۲۰۲۰ (۲۵ آذر ۱۳۹۹) در آسمان کالیفرنیا انجام شده است به عنوان کمک خلبان در هواپیمای جاسوسی لاکهید یو-۲ (Lockheed U-2)، ملقب به بانوی اژدها (Dragon Lady)، انجام وظیفه کند. ARTUμ نسخه‌ای از هوش مصنوعی μZero است که بازی شطرنج از آن استفاده شده است. در یک برنامه حمله به منطقه از پیش تعیین شده در کالیفرنیا مدیریت زمان پرتاب موشک ها و زمان محافظت از پایگاه مرکز نظامی به هوش مصنوعی سپرده شد و همین موضوع سبب شد که هوش مصنوعی به عنوان رهبر عملیات لقب بگیرد.

    هوش مصنوعی در کنترل پهپادها

    واقعیت این است که پرواز کردن هواپیما کاملا در اختیار هوش مصنوعی نبود اما زمان انجام پرواز در اختیار هوش مصنوعی بود و در کل انجام ماموریت هایی که به هوش مصنوعی سپرده شده بود هیچگاه از دستورات آن سرپیچی نشد. این موفقیت حاصل تلاش یک ماهه تیم U-2 FedLab بود که الگوریتم های μZero را به هوش مصنوعی آموزش می دادند تا بتواند به خوبی رادار را تحت کنترل داشته باشد. هوش مصنوعی در این ماموریت توانست ضمن تعامل با خلبان هواپیما، دشمن را شناسایی کند و مراقب خطرهای احتمالی باشد. ارتباط الگوریتم های آموزش داده شده در هوش مصنوعی با سایر زیرسیستم ها قطع شده بود تا احتمال بروز خطا به حداقل برسد.

    لازم به ذکر است که هوش مصنوعی در هیچ عملیات جنگی حتی به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار بگیرد. پهپادهایی هم که با هوش مصنوعی کنترل می شوند هم تا جولای ۲۰۲۱ (تیر و مرداد ۱۴۰۰) مورد استفاده قرار نمی گیرند. یکی از مهمترین چالش های ارتش آمریکا این است که هوش مصنوعی ممکن است که در صورت استفاده از سوی نبوغ انسانی عوامل نیروهای دشمن فریب بخورد و همچنین لازم است که هوش مصنوعی تحت تعلیم رهنمودهای اخلاقی هم قرار بگیرد تا بی دلیل هر حمله ای را آغاز نکند.

    در واقع هدف ارتش نیروی هوایی آمریکا از استفاده از هوش مصنوعی این نیست که هوش مصنوعی تمام کنترل ها را در اختیار داشته باشد. معاون وزیر نیوری هوایی آمریکا با ذکر این نکته عنوان کرده است که ما با بهره گیری توانمندی هوش مصنوعی به دنبال این هستیم که زمانی که خلبان در شرایط پیچیده ای قرار می گیرد بتواند در بررسی این شرایط از هوش مصنوعی کمک بگیرد و یا اینکه کنترل بخشی از سیستم ها را به هوش مصنوعی قرار بدهد تا خلبان بتواند ماموریت اصلی خود را به خوبی انجام دهد و سرانجام عملیات نظامی آنها با احتمال بیشتری موفقیت آمیز باشد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای