اینترنت اشیا یا IoT به زبان ساده

اینترنت اشیا یا IoT به زبان ساده

اینترنت اشیا (IoT) یک فناوری انقلابی است و در این مقاله سعی داریم با زبان ساده هر آنچه را که باید در مورد آن بدانید را برای شما توضیح دهیم.

اینترنت اشیا (IoT) یک فناوری انقلابی است و در این مقاله سعی داریم با زبان ساده هر آنچه را که باید در مورد آن بدانید را برای شما توضیح دهیم.

  • اینترنت اشیا (IoT) یک فناوری انقلابی است و در این مقاله سعی داریم با زبان ساده هر آنچه را که باید در مورد آن بدانید را برای شما توضیح دهیم.

    Internet Of Things، اینترنت اشیا

    اینترنت اشیا یا به عبارت دقیق تر ، “اینترنت اشیا” به معنای اتصال دستگاه های فیزیکی مانند وسایل نقلیه ، لوازم خانگی ، تلفن های هوشمند و … از طریق نرم افزارهای خاص ، حسگرها و غیره به یکدیگر است. در این فناوری نسبتاً جدید ، همه دستگاههای متصل به یک شبکه توانایی انجام کارهای خود را به صورت خودکار دارند. بر اساس تغییراتی که در محیط آنها رخ می دهد ، آنها یک سری پاسخ های ویژه را به طور کاملاً خودکار نشان می دهند و همچنین می توانند داده های مختلف را بدون هیچ گونه مداخله انسانی با سایر دستگاه های شبکه تبادل کنند.

    ساختار اصلی این فناوری جدید مبتنی بر شبکه بی سیم و اینترنت است و هدف اصلی آن بهبود کارایی و دقت دستگاه های مختلف است. علاوه بر موارد گفته شده ، اینترنت اشیا می تواند به مردم کمک مالی و حتی در جلوگیری از اتلاف وقت کند.

    شاید این را ندانید ، اما اصطلاح اینترنت اشیا را می توان برای توصیف بیشتر دستگاههایی که می شناسید ، به کار برد. این همان چیزی است که اینترنت اشیا را از سایر فناوری ها متمایز می کند. اینترنت اشیا شامل دستگاه هایی مانند تلفن های هوشمند ، هدفون ، وسایل نقلیه ، لامپ ، یخچال و فریزر ، دستگاه های قهوه ساز ، سیستم های امنیتی و دزدگیر و بسیاری دیگر از دستگاه های خانگی و موبایل است.

    IoT پس زمینه

    چرا به IoT نیاز خواهیم داشت؟

    کارشناسان این حوزه تخمین می زنند که اینترنت اشیا می تواند تا سال 2020 بیش از 30 میلیارد دستگاه را در سراسر جهان متصل کند. این ارزش جهانی این بازار را تا امسال به حدود 7.1 تریلیون دلار می رساند.

    روش های مختلفی برای اتصال دستگاه های مختلف از طریق اینترنت اشیا وجود دارد. همانطور که احتمالاً با نام این فناوری حدس زده اید ، اولین و مهمترین چیزی که برای اتصال دستگاهها به آن نیاز داریم اینترنت است. در واقع می توان اینترنت را مرکز کنترل دستگاه های متصل شده از طریق اینترنت اشیا دانست.

    دومین موردی که ما به آن نیاز داریم تلفن هوشمند یا دستگاه مشابه آن است که از اتصال بلوتوث پشتیبانی می کند. تمام اشیا connected متصل از طریق اینترنت اشیا require به یک یا چند دستگاه نیاز دارند تا داده های مختلف را با یکدیگر مبادله کنند. با استفاده از کنترل کننده ای مانند تلفن هوشمند می توانید اجسام مختلف را از راه دور به راحتی کنترل کنید.

    بدیهی است ، اگر کاربر بخواهد دستگاه های مختلف را از طریق تلفن هوشمند خود کنترل کند ، لازم است برنامه خاصی نصب شود که برای این منظور نصب شده باشد.

    اینترنت اشیا تصویری

    چگونه دستگاه‌ها از طریق اینترنت اشیا به‌هم متصل می‌شوند؟

    اینترنت اشیا uses از روش های مختلفی برای اتصال هزاران دستگاه بهم پیوسته و به اشتراک گذاری داده ها بین آنها استفاده می کند. دفاتر و خانه ها معمولاً از Wi-Fi یا بلوتوث برای اتصال دستگاه ها استفاده می کنند. این دو محبوب ترین روش برای انجام این کار هستند.

    علاوه بر این ، می توان از فناوری LTE و شبکه ماهواره ای برای اتصال دستگاه های الکترونیکی از طریق اینترنت اشیا استفاده کرد ، اگرچه این دو روش بسیار رایج نیستند.

    چگونه دستگاه‌ها از طریق اینترنت اشیا به‌هم متصل می‌شوند؟

    اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که عملکرد اینترنت اشیا برای شما سوال بزرگی شده است ، می دانید که با استفاده از این فناوری تقریباً هر کاری که فکرش را بکنید می توانید انجام دهید. واقعیت این است که توانایی اینترنت اشیا برای انجام کارهای مختلف از عهده بسیاری خارج است.

    اصلی‌ترین کاربردهای اینترنت اشیا

    فناوری اینترنت اشیا در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و توانایی این را دارد که انجام کارهای مختلف را برای انسان آسان تر کند. در ادامه ، کاربردهای اصلی این فناوری انقلابی را بررسی خواهیم کرد:

    یخچال هوشمند یعنی ...

    خانه‌های هوشمند

    به عبارت ساده ، اصطلاح “خانه هوشمند” اتصال خانه و لوازم آن به یکدیگر از طریق یک سیستم کاملاً خودکار است. در اینجا نگاهی به برخی از مهمترین کاربردهای فناوری اینترنت اشیا در خانه های هوشمند است:

    نورپردازیِ خانه

    اگر در خانه هوشمند خود از لامپ های متصل به اینترنت اشیا استفاده می کنید ، آنها می توانند هنگام خروج از خانه یا حتی اتاق ها تشخیص دهند ، این بدان معناست که دیگر نگران خاموش شدن چراغ ها قبل از خروج از خانه نیستید. زیرا به لطف اینترنت اشیا ، چراغ ها به خودی خود خاموش می شوند.

    کاربرد مهم دیگر این است که شما می توانید به راحتی با کنترل کننده در گوشه ای از خانه بنشینید (مانند گوشی هوشمند) و چراغ ها را خاموش و روشن کنید. نکته جالب این است که از نظر تئوری ، حتی اگر در دنیا باشید ، به راحتی می توانید لامپ های خانه خود را با دستگاه خود کنترل کنید! این ویژگی مهم می تواند خانه را در هنگام خالی بودن تا حد امکان امن کند. به عنوان مثال می توانید شب با تلفن خود چراغ های خانه را روشن کنید تا اطرافیان فکر کنند شما در خانه هستید و فکر نکنند سارقان می توانند بدون اجازه وارد خانه شما شوند.

    سیستم‌های امنیتی خانه

    کاربران می توانند به راحتی 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته دوربین های مدار بسته را از طریق اینترنت اشیا کنترل کنند و از امنیت خانه راحت باشند.

    کاربر همچنین می تواند دوربین و میکروفون را در جلوی خانه نصب کند ، قبل از باز کردن در ، از طریق میکروفون با افراد مقابل خانه صحبت کند و آنها را ببیند.

    یکی دیگر از ویژگی های کاربردی و جالب این است که کاربران می توانند از درهایی که به طور خودکار در خانه خود باز و بسته می شوند نیز استفاده کنند. برای باز و بسته شدن این درها ، آنها از یک سری حسگرهای ویژه استفاده می کنند که در آنها تعبیه شده است.

    دستگاه قهوه‌ساز

    اگر آنقدر تنبل هستید که حتی حوصله خاموش کردن دستگاه قهوه را ندارید ، اینترنت اشیا درد شما را درمان می کند. دستگاه های قهوه پس از نوشیدن قهوه می توانند به طور خودکار خاموش شوند.

    کاربر می تواند دستگاه را تنظیم کند تا در یک ساعت خاص از روز به طور خودکار روشن شود. فرض کنید عصر است و دیگر از کار خود برگشته اید ، دیگر لازم نیست دستگاه را روشن کرده و قهوه درست کنید. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که پس از ورود به خانه قهوه را از تلفن خود سفارش دهید.

    سیستم‌های حرارتی خانه

    دستگاه های مختلفی در بازار وجود دارد که می توان از آنها برای تنظیم دمای خانه استفاده کرد. چنین دستگاه هایی معمولاً با دانستن دمای داخل و خارج از خانه توانایی روشن و خاموش كردن سیستم های گرمایشی را دارند. اگر این دستگاه ها را به اینترنت اشیا متصل کنید ، وقتی دمای خانه خیلی پایین می آید می توانند سیستم گرمایش را روشن کنند و وقتی به دمای مطلوب رسید ، آن را خاموش می کنند. نکته جالب این است که همه اینها به صورت خودکار انجام می شود.

    گجت‌های پوشیدنی

    گجت های پوشیدنی اینترنت اشیا

    یکی دیگر از برنامه های اینترنت اشیا that که هر روز در سراسر جهان در حال رشد است ، مربوط به استفاده از آن در گجت های پوشیدنی مانند ساعت و مچ بندهای هوشمند است. شرکت های بزرگی مانند گوگل و سامسونگ در سال های اخیر سرمایه گذاری زیادی در فناوری اینترنت اشیا انجام داده اند.

    ابزارهای پوشیدنی شامل مجموعه ای از حسگرها هستند و از نرم افزار ویژه ای برای جمع آوری اطلاعات از کاربران خود استفاده می کنند. این گجت ها در نهایت داده های جمع آوری شده را تجزیه و تحلیل کرده و نتایج را به کاربر گزارش می دهند.

    شرکت های مختلف قصد دارند پوشیدنی های مختلفی را در زمینه بهداشت ، تناسب اندام و موارد مشابه به اینترنت اشیا مجهز کنند.

    خودروها

    اساساً استفاده از فناوری در خودروها یک هدف اصلی را دنبال می کند: بهینه سازی عملکرد اجزای داخلی. با این حال ، هنگامی که اتومبیل ها به فناوری اینترنت اشیا مجهز می شوند ، می توانند به خوبی از خود مراقبت کنند. اینترنت اشیا also همچنین می تواند با استفاده از حسگرهای ویژه و البته اینترنت ، امنیت مسافران را افزایش دهد.

    شهرهای هوشمند

    شهر هوشمند با اینترنت اشیا

    یکی از جذاب ترین مسایل اینترنت اشیا ability توانایی هوشمند سازی شهرها است. در یک شهر هوشمند تقریباً همه چیز از طریق یک اتاق اختصاصی با استفاده از سیستم های اتوماسیون پیشرفته قابل کنترل است. تصور کنید مواردی مانند نظارت هوشمند ، تأمین آب ، منبع برق ، حمل و نقل و حتی امنیت شهری به صورت هوشمند انجام می شود. اینها تنها برخی از برنامه های اینترنت اشیا برای ساخت شهرهای هوشمند است.

    صنایع مرتبط با اینترنت اشیا

    • سلامت
    • سازنده
    • حمل و نقل
    • بانک ها
    • سرویس غذا
    • کشف روغن
    • زراعت
    • ساختمانهای هوشمند
    • و …

    امنیت اینترنت اشیا

    یکی از اصلی ترین موضوعاتی که همیشه در مورد اینترنت اشیا مطرح می شود ، امنیت آن است. از آنجا که در این فناوری ، بسیاری از دستگاه ها به اینترنت متصل هستند ، هک کردن آنها می تواند صدمات جبران ناپذیری از جمله نشت اطلاعات حساس شخصی و اقتصادی وارد کند.

    همیشه هک شدن دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیا به دو دلیل وجود دارد: دلیل اول این است که این دستگاه ها از طریق اینترنت به هم متصل می شوند و اینترنت به طور کلی در معرض خطر هک شدن است. دوم اینکه بسیاری از دستگاه های مبتنی بر این فناوری توسط برخی شرکت های کوچک ساخته شده اند و این شرکت ها منابع و زمان لازم را برای قرار دادن ساختارهای امنیتی قوی در دستگاه های خود ندارند.

    اینترنت اشیا could می تواند یکی از بزرگترین پیشرفتهای فناوری در آینده نزدیک باشد و شیوه زندگی ما را از بسیاری جهات تغییر دهد.

    نظر شما در مورد اینترنت اشیا چیست؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای